Pogledajte izvlačenje Passata: Vozač poginuo na mjestu gdje i mladići iz Zenice (FOTO)

Teška nesreća dogodila se protekle noći na putu M-5 u Grabljama kod Busovače, kada je Passat, slovenskih registarskih oznaka, sletio u rijeku Lašvu.

Tom prilikom, mladi vozač iz Visokog, inicijala A.M. (27), poginuo je, dok su njegovi saputnici I.K., rođen 1993. godine, i T. T., rođen 1992. godine, zadobili tjelesne povrede i nalaze se u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Posebno su bile emotivne scene na mjestu tragedije kada se pristupilo izvlačenju automobila. Niko nije ostao imun na činjenicu da je ugašen još jedan mladi život.

Također, ova nesreća vratila je uspomene i na tragediju koja se dogodila prije tri godine u kojoj su smrtno stradala tri mladića iz Zenice, koji su, također, u večernjim satima sletjeli sa Audijem u rijeku Lašvu. 

Podsjetimo, tijelo Amara Kozlića iz Nemile kod Zenice nikada nije pronađeno. 

Tragedija prije tri godine odnijela tri života

Podsjetimo, kobnog 4. februara mladi Kozlić izašao je u provod sa svojim prijateljima Husom Delićem i Almenom Begovićem. 

Iako je to trebao biti još jedan u nizu vikend provoda,njihove porodice nikada ih nisu dočekale kod kuće. Doživjele su ogroman šok i nezapamćenu tragediju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE