Pogledajte kako izgledaju vozila nakon stravične nesreće u kojoj je poginuo bh. sportista (VIDEO)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Ivan Sedlu dvije osobe su izgubile život, a policija je nešto prije 19:00 sati okončalna uviđaj.

Nesreća se dogodila na putu M17, u mjestu Vukovići, područje općine Hadžići.

– U nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo marke Fiat registarskih oznaka E48-M-612 kojim je upravljao vozač-vlasnik D.P. rođen 1946. godine iz Mostara i motocikl marke Kawasaki registarskih oznaka E97-K-957 kojim je upravljao vozač – vlasnik E. H. rođen 1979. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno su stradala oba vozača, a njihova smrt konstatovana je od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je na putničkom vozilu i motociklu nastala materijalna šteta – saopćeno je iz MUP-a KS.

Uviđajem je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica i isti su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz učešće ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.

– Tijela smrtno stradalih su nakon obavljenog uviđaja po naredbi dežurnog tužioca prevezena u prosekturu ‘Bare’ gdje će od strane ovlaštenog sudskog vještaka medicinske struke biti izvršen pregled istih i obdukcija – navode iz MUP-a KS.

Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio obustavljen do 19:25 sati radi vršenja uviđaja i uklanjanja vozila s kolovoza, te se za putnička vozila odvijao alternativnim lokalnim putem.

U nesreći je nastradao Elmedin Hećo, biši reprezentativac BiH i džudu. Uviđaj još uvijek traj a na lice mjesta stigli su i priajtelji nesretnog Heće koji su u nevjerici posmatrali mjesto stravičnog udesa.