Pogledajte kako je stranac skočio sa Starog mosta i nikad nije isplivao (VIDEO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Državljanin Malezije je u utorak u večernjim satima skočio sa Starog mosta u Neretvu i njegovo tijelo još uvijek nije pronađeno.

Prema izvješću MUP-a HNK, tragična nesreća dogodila se 31.1.2023. godine oko 20.30 sati kad je građanin obavijestio Policijsku upravu Mostar da je jedna osoba skočila sa Starog mosta. Policijski djelatnici su na mjestu događaja saznali da se radi o stranom državljaninu, ali nisu pronađeni nikakvi dokumenti.

ČITAJ JOŠ:  Preminuo lažni “iscjeljitelj” Alen Azarić iz Mostara

“Policijski službenici su odmah po prijavi izašli na teren. Na mjestu događaja su saznali da se radi o državljaninu Malezije. Nisu pronađeni nikakvi dokumenti. U pitanju je nepristupačan teren i da sinoć uvjeti nisu dozvoljavali potragu.” – izjavio je Marić.

Pripadnici GSS-a i ostale nadležne službe su organizirali pretragu korita rijeke Neretve.

Na društvenim mrežama pojavio se video klip skoka Malezijca sa Starog mosta nakon kojeg nikada nije isplivao. Kao što se može vidjeti, muškarac se pripremao na skok, ali nije imao namjeru izvršiti suicid. Snimak su zabilježili čitatelji našeg portala koji su se slučajno zadesili na navedenoj lokaciji u trenutku kada je Malezijac htio skočiti.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

Skok opasan i za profesionalce

“Skok sa Starog mosta, posebno skok na glavu, opasan je i za profesionalce, a za amatera je to potpuno ludilo i pokušaj samoubistva. Uvijek je, naravno, bilo onih koji dođu i probaju skočiti, teško je to zabraniti, ali je ogroman rizik za sve one koji nemaju iskustvo skokova na našim skakaonicama”, rekao je svojevremeno Emir Balić, legenda skokova sa Starog mosta i trinaesterostruki šampion u skokovima na glavu.

On kaže kako je uvijek bilo i bit će ljudi koji će iz svih krajeva svijeta doći i željeti skočiti, ljubitelja adrenalina, ali svi mi znamo koliko je Stari most ozbiljna skakaonica.

ČITAJ JOŠ:  Muškarac koji je skočio sa Starog mosta u Mostaru je Kinez koji je u Sarajevu hodao bos po snijegu

Crna-hronika

GODISNJICA
MARKETING