Pogledajte kako se mijenjao poredak zemalja po smrtnosti od korone, BiH na drugom mjestu

Screenshot 1 66
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Na YouTube kanalu iz Norveške Animated Stats objavljen je videosnimak o 20 država u kojima je najveći broj preminulih od koronavirusa na milion stanovnika.

Prikazuju se podaci od kraja januara prošle godine kada su prvi smrtni slučajevi registrovani u Kini do sredine ovog mjeseca.

Među 20 ovih zemalja Bosna i Hercegovina prvi put pojavila se 11. novembra prošle godine kada je imala više od 500 preminulih na milion stanovnika. Već 1. decembra prošle godine bila je među deset država sa više od 800 preminulih na milion stanovnika.

ČITAJ JOŠ:  Procurio razgovor Macrona i Putina obavljen četiri dana prije rata: Ko je trebao smiriti Zelenskog

Na drugom mjestu po smrtnosti od koronavirusa je od 21. septembra ove godine kada je imala više od 3.100 preminulih na milion stanovnika. To je ostao slučaj do danas.

Peru je na prvom mjestu sa skoro 6.000 smrtnih slučajeva na milion stanovnika. Među 20 ovih država iz naše regije su Sjeverna Makedonija koja je na trećem mjestu, Crna Gora koja na petom mjestu, Slovenija koja je na 14. mjestu i Hrvatska koja je na 18. mjestu.

ČITAJ JOŠ:  Bez hirurškog zahvata nema promjene spola u ličnim dokumentima u BiH

U Bosni i Hercegovini je od početka pandemije preminulo 10.712 osoba. To je i posljedica kasnog početka vakcinacije i malog broja vakcinisanih. Prema podacima objavljenim na stranici Our World in Data, dvjema dozama je vakcinisano više od pola miliona stanovnika.

GODISNJICA
MARKETING