Pogledajte kako su se potukli turski parlamentarci

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

slika (16)

Turski parlamentarci u subotu su se tukli šakama i gađali se bocama vode na raspravi o vladinom nadzoru imenovanja sudaca i državnih odvjetniika koja se vodi dok sporenja oko postupanja vladajuće stranke u korupcijskom skandalu postaju sve žešća.

Jedan je zastupnik skočio na stol i nogom udario protivnika, dok su se drugi međusobno udarali šakama i hrvali, a zrakom letjele plastične boce vode, fascikli s dokumentima pa i jedan iPad, rekao je Reutersov izvjestitelj. Okršaji su počeli dok se okupljao parlmentarni odbor za pravosuđe kako bi raspravio nacrt zakona AK stranke premijera Tayyipa Erdogana koji bi joj dao veći utjecaj nad pravosuđem.

Opća tučnjava je izbila kada je predstavnik jedne udruge djelatnika u pravosuđu došao s peticijom koja prijedlog zakona ocjenjuje protustavnim ali mu nije dozvoljeno da govori, rekli su svjedoci.

‘Kako sam ja ovdje udaren kao predstavnik pravosuđa, svi će tužitelji i suci biti pregaženi kad se ovaj zakon usvoji’, rekao je čelnik udruge YARSAV Omer Faruk Eminagaoglu nakon okršaja.

tportal.hr