Portal 072info

Pogledajte ko je Severinin novi dečko

2089a666d5dc7e095add3d73f50b608e_L

Jedan od najbogatijih Hrvata, biznismen Luka Rajić (50), za koga se priča da je navodno novi Severinin dečko, karijeru je započeo kao prodavac na pijaci, prvu prodavnicu je otvorio u kući dede fudbalera Darija Šimića, a danas se bogatstvo hrvatskog “kralja mlijeka” procjenjuje na više od 400 miliona eura!

Da podsjetimo, kako navode hrvatski mediji, nakon raskida sa Milanom Popovićem,Vučkovićeva je utjehu pronašla u zagrljaju još jednog bogataša, i to pravog “kapitalca”, budući da je Rajić vlasnik “Lura grupe” u čijem se sklopu nalazi nekoliko kompanija iz Hrvatske i Švajcarske.

Luka Rajic

Rajić je rođen 1964. u Konjicu, a sa porodicom se 1971. preselio u Sesvete kod Zagreba. Kao srednjoškolac je na pijacama prodavao raznu robu, a 1984. se zaposlio kao vozač kamiona u firmi “Dukat”, a uporedo je nastavio da trguje cementom i automobilima. Zatim je iznajmio prostor u kući dede hrvatskog fudbalera Darija Šimića i tu otvorio svoju prvu samoposlugu, a nekoliko ulica dalje i kafić. Prema pisanju “Večernjeg lista”, Rajić je odlično zarađivao zbog sve veće inflacije, i 1994. je za 10 miliona maraka postao većinski vlasnik “Dukata”.

U naredne dvije decenije Rajić je izgradio poslovnu imperiju vrijednu više od 400 miliona eura, a 1996. se oženio ekonomistkinjom Bornom, sa kojom ima troje djece, Bornu, Luku i Frana. Njih dvoje su se razveli 2006, a tada se pričalo da je Luka bivšoj supruzi isplatio 40 miliona eura.

Telegraf.rs

Podijelite članak