21A24C9B 8C3B 46D2 B184 FD276DE91A72
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 9, 2022 @ 18:40
KATEGORIJA: BiH / Sport

Međunarodna federacija za nogometnu historiju i statistiku, sa sjedištem u Zurichu, objavila je svoj izbor idealnog tima Bosne i Hercegovine svih vremena, piše klix.ba.

Spomenuti tim je stastavljen od igrača koji su rođeni u BiH, a u najboljem timu prema IFFHS-u samo je Edin Džeko od aktivnih nogometaša i zanimljivo, u tom timu nema Miralem Pjanića koji je trenutno igrač Bešiktaša.

Također, “mjesta” nije bilo ni za neke legendarne Zmajeve koji su odveli našu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Brazil (Spahić, Misimoić, Ibišević…), a u timu nema ni nekih legendi kao što su Sergej Barbarez, Ivica Osim, Vahid Halilhodžić, Predrag Pašić…

Najbolji tim reprezentacije BiH svih vremena
Najbolji tim reprezentacije BiH svih vremena

“Dream team” naše reprezetnacije, prema izboru spomenutog portala, igrao bi u formaciji 4-4-2. Na golu je Enver Marić, nekada najbolji golman Jugoslavije. U odbrani su legende Sarajeva i Željezničara. Mirsad Fazlagić i Faruk Hadžibegić, koji su nosili bordo, a Josip Katalinski i Mirsad Baljić, koji su nosili plavi dres.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Veznjaci su Safet Sušić i Mehmed Baždarević, koji su igrali za reprezentaciju Jugoslavije, dok je na desnom krilu Hasan Salihamidžić, a na lijevom Blaž Slišković. Napadački duo čine Dušan Bajević i Edin Džeko.

LIDER