Pogledajte sliku i otkrijte jeste li pod stresom ili ste možda seksualno opterećeni

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Herman Roršah bio je čuveni švajcarski psihijatar i psihoanalitičar, tvorac jednog od najpoznatijih testova za dijagnostiku ličnosti, koji upravo i nosi naziv njegovog imena – Roršahov test, piše Žena.

Kompletan test sastoji se od deset mrlja nedefinisanog oblika napravljenih od prolivenog mastila.

Pacijent bi trebalo da na svoj način tumači slike i objasni prve asocijacije, a upravo je ključ ovog testa u podsvjesnom razmišljanjupacijenta koje otkriva njegovo emotivno i psihičko stanje.

Pogledajte dobro ovu sliku, uzmite vremena koliko god želite kako bi objasnili šta vidite.

ČITAJ JOŠ:  FBI oborio “hakersku pijacu”, među osumnjičenima i hakeri iz BiH

RJEŠENJA:

AKO VIDITE DVOJE LJUDI

U kakvoj su vezi ljudi koje vidite na slici? Rješenje leži u vašem fokusu. Ova slika takođe krije i seksualnu konotaciju, pa ne bi bilo čudno da kod vas podstane takve misli. Ukoliko glavni fokus upravo na seksu, vjerovatno ste podsvjesno njime preokupirani.

NEKO POSMATRA SVOJ ODRAZ U OGLEDALU

Osoba koja se posmatra u ogledalu ste zapravo vi sami. Kakva osjećanja podstiče ta slika? Da li vidite mnogo krvi? Krv je povezana sa agresijom i negativnim emocijama. Osjećanja osobe koja posmatra sebe u ogledalu zapravo su vaše emocije koje vi gajite prema sebi.

ČITAJ JOŠ:  Banka u Australiji kažnjena jer je naplatila usluge umrlim klijentima

PAS

Kakva osjećanja gajite prema psima? Pas simbolično predstavlja vaše unutrašnje biće, ali i strahove. Ukoliko u vama budi negativne emocije, možda imate neke prikrivene strahove sa kojima bi trebalo da se suočite.

SLON

Slonovi simbolično predstavljaju inteligenciju i samopouzdanje. Kakva osjećanja slon budi u vama? Pozitivna ili negativna? Ova slika upravo odaje ono što mislite o sebi.

MEDVJED

Ako vidite ranjenog krvavog medvjeda, vjerovatno duboko u sebi nosite prikrevene emocije tuge. Ove osobe su mahom vrlo osjećajne, blage naravi i lakovjerne.

ČITAJ JOŠ:  Zašto je jutro najbolje vrijeme za seks

DVIJE OSOBE SE MOLE

Kako ovaj crtež (kao i većina Roršahovih mrlja) posjeduje i seksualnu konotaciju, kod vas je očigledno usko povezana sa samim kontekstom religije. Ukoliko vidite i krv, religiju vjerovatno doživljavate kroz požrtvovanje i patnju. Takođe znači da se u pri životnim krizama u velikoj mjeri oslanjate na molitvu.

072INFO TV