Screenshot 2 75
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
NER FIT

Nebojša Tubić Žabac dobio je stravične batine u kafani “Biće bolje” u Novom Sadu, ali ne “zbog pasulja koji nije platio”, nego zato što je pokušao navodno da reketira vlasnike pomenutog restorana, saznaje nedeljnik Afera, čiji je novinar imao uvid u video snimak koji su snimile kamere pomenutog restorana.

FIXGEHALT

Žabac je navodno slagao jednu poznatu beogradsku redakciju da su ga “tukli neki majmuni zbog pasulja”, naime sve je trajalo oko četiri minuta, a Žabac nije ni piće popio, a kamoli jeo pasulj.

Špekuliše se, da je Žabac od vlasnika restorana tražio 4.000 evra da bi pružio navodnu zaštitu, što bi u prevodu značio čist reket. On je, kako je saznala Afera, od izvora bliskog vlasniku ovog novootvorenog restorana, treća osoba koja dolazi i pokušava navodno da reketira vlasnike.

Prije njega je prema saznjanima ovog lista dolazio izvjesni lik sa nadimkom Šmajser, vlasnici su mu rekli da je rat prošao, ali da su prošle i devedesete, da plati piće i da više ne dolazi. On je platio piće pokupio se i otišao. I prošao je mnogo bolje od Žapca.

Pogledajte snimak tuče OVDJE.

Na snimku se vidi kako u restoran ulazi Žapčev prijatelj i odlazi do jednog od stolova sa gostima i razmjenjuje par riječi. Žabac ulazi za njim i priča telefonom, priča oko minut i po, okrenut licem ka vratima, a leđima ka gostima. Zatim kreće kroz salu i dolazi do jednog stola za kojim sjedi ili vlasnik restorana ili neko od ljudi iz njegovog eventualnog obezbjeđenja, možda i neko od prijatelja vlasnika.

Žabac počinje sa njim da se svađa, prvi nasrće i pokušava da udari tog čovjeka.

Neko pokušava da ih razdvoji i Žabac dobija prvi udarac. Kreće opšta tuča, dotrčava i konobar i momci koji su sjedili za stolom u uglu. Žabac i njegov prijatelj dobijaju više udaraca ,a dokrajčeni su udarcima stolicama u glavu. Poslije opšte tuče koja nije trajala duže od minut Žabac i njegov prijatelj leže nokautirani i bez svijesti na podu i tu se snimak prekida.