Portal 072info

Pogledajte snimke i fotografije: Situacija u Novom Pazaru i Tutinu haotična, pacijenata sve više, osoblja i lijekova sve manje

Screenshot 5 474
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Broj oboljelih u Novom Pazaru i  Tutinu u stalnom je porastu a iz tih gradova stižu vapaji za pomoć. Prema informacijama koje stižu iz minuta u minut zdravstveni radnici u tim gradovima su na izmaku snaga, nedostaje medicinske opreme, smještajni u  kapaciteti u bolnicama su apsolutno popunjeni pa su pacijenti smješteni i na hodnicima. 

Informacija da je  Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara izdao naredbu o nabavci 20 limenih sanduka i 200 vreća za posmrtne ostatke, izazvao je uznemirenje kod građanja i nove spekulacije o broju zaraženih i umrlih.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Video materijali i fotografije na Facebooku koje postavljaju građani prikazuju zaista potresne prizore. Na jednom videu se pokazuje čak i tabla sa velikim brojem smrtovnica.

Pacijenti leže po hodnicima:

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Situaciju u Novom Pazaru za Oslobođenje kometarisao je i novinar Galib Gicić:

 -Trebaju nam ljekari, trebaju nam sestre jer su naši počeli da oboljevaju. Moj grad je tužan, sistem to ne može podnijeti, u ovom ratu bojim se da će virus pobijediti. Dragi prijatelji iz cijelog svijeta, Novom Pazaru treba pomoć! Bolnica nema dovoljno ljekara, zdravlje nema kapaciteta da odgovori na potrebe. Ljudi stalno umiru dok čekaju pomoć! Panika vlada ovdje!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Na društvenim mrežama pojavljuju se fotografije, a neke su uznemirujućeg sadržaja:

image

U Novom PAzaru trenutrno je preko 500 oboljelih. Stožer za vanredne situacije Novog Pazara u subotu je usvojio odluku o zatvaranju svih zabavnih parkova za djecu, skraćenja radnog vremena do 19 sati svih trgovina, frizerskih salona, pekara, mesnica i ostalih uslužno-zanatskih objekata.

Podijelite članak
  • 53
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Pjesma podrške Izetbegoviću: ,,Život mi nanese boli, Bakir od korone oboli”

072info.com

“Vrlo brzo moguće restriktivnije mjere, na stolu je i opcija policijskog sata”

072info.com

Radiolog: Sve što vam o koroni nisu rekli na TV-u

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6