Pogledajte šokantan video: Zeničanin se srušio nasred ulice, zaštitar mu spasio život!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Nesvakidašnji slučaj dogodio se sinoć oko 23 sata na zeničkom Bulevaru, kada se mladić srušio nasred ulice, dok je prelazio pješački prijelaz, a za dlaku je izbjegnuta tragedija. 

Naime, mladić je s društvom prelazio cestu, kada se, najednom, srušio. Za dlaku je izbjegnuta tragedija, a zahvaljujući Edinu Mehiću, zaštitaru agencije “AE sigurnost”, ali i brzoj reakciji uposlenika Hitne pomoći Zenica, mladić je uspio preživjeti. 

– Ugledao sam mladića kako leži na cesti. Prvobitno sam pomislio da ga je neko pretukao. Stao sam s automobilom. Tu su već bili momci koji su mu, također, pomagali. Krenuo sam zvati hitnu, ali onda sam shvatio da ga mogu i ja odvući – govori Mehić za “Avaz”. 

Ističe da se inače, radeći noćne smjene, nagleda svega, međutim, ovaj slučaj će dugo pamtiti. 

– Bio je u nesvijesti. Bojao sam se da ne umre. Ubacili smo ga u auto, upalio sam sve četiri žmigavca i gledao da što prije signemo do hitne. Sve vrijeme sam mislio samo o tome hoće li preživjeti i da ne umre dok je u automobilu – govori hrabri Zeničanin. 

Ističe da su ga služenici Hitne pomoći dočekali na ulazu, te su odmah počeli da oživljavaju mladića. 

– Bio je mrtav ukočen. Odmah su počeli s reanimiranjem. U međuvremenu, imao sam drugu intervenciju. Međutim, odmah poslije nje sam se vratio u Hitnu gdje su mi rekli da su ga uspjeli spasiti i osvijestiti, te da je prebačen u bolnicu i da će biti dobro – priča nam Mehić. 

Ne krije da su sekunde dijelile mladića od smrti, a kaže da je ovaj hrabri humani gest, zapravo, sastavni dio njegovog posla. 

– Često kroz posao naiđem na razne situacije. Uvijek gledam da pomognem i riješim situaciju. U ovom konkretnom slučaju mi je posebno drago što se radi o mladom životu koji je spašen. Pred njim je mladost i nova prilika da ostatak života provede pametnije – zaključuje Mehić. 

POGLEDAJTE VIDEO KLIKOM OVDJE!

D. PAŠALIĆ – AVAZ