Pogledajte spisak poreskih dužnika

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

novac-km1

Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH objavila je danas spisak dužnika indirektnih poreza.

“Stupaju na snagu izmjene i dopune Zakona o postupku indirektnog oporezivanja, što znači da će danas biti objavljeni dužnici indirektnih poreza”, izjavio je Srni portparol UIO BiH Ratko Kovačević.

Ranije je iz UIO BiH najavljeno da će stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama zakona o postupku indirektnog oporezivanje, Uprava javno objaviti sve obveznike koji imaju dugovanja po osnovu indirektnih poreza: PDV, akcize, carine i putarine.

Osim javnog objavljivanja dužnika, izmjenama i dopunama koje je Parlamentarna skupština BiH usvojila na prijedlog UIO, naknadni teret prinude smanjen je sa 10 odsto na pet odsto, a zatezna kamata sa 0,06 odsto na 0,04 odsto svakog dana zakašnjenja.

UIO BiH je prijedlog za smanjenje naknadnog tereta prinude i zateznih kamata obrazložila željom da izađe u susret poslovnoj zajednici u BiH, koja se susreće sa velikim problemom nelikvidnosti.

Prema podacima UIO saopštenim sredinom novembra, od početka primjene Zakona o PDV-u BiH, od 1. januara 2006. godine, dug po osnovu prijavljenog a neuplaćenog PDV-a sa teretom naknadne prinude iznosio je 789 miliona KM.

Od ukupnog iznosa dugovanja naplaćeno je 520 miliona KM, tako da dugovanja 9.089 obveznika iznose 269 miliona KM.

Spisak dužnika možete da pogledate na sljedećim linkovima:

Dužnici akciza

PDV dužnici

Carinski dužnici

Nezavisne novine