Pogledajte šta je oduzeto u akciji “Rez”

Tokom jučerašnje akcije “Rez” unutar koje su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo slobode lišili više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organiziranog kriminala, oduzete su i veće količine naoružanja i novca.

Poduzimajući planske mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela organizovanog kriminala na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS pod nadzorom Tužilaštva BiH su jučer proveli su akciju kodnog naziva “REZ”.

Na osnovu Naredbe Suda Bosne i Hercegovine, izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.K., A.S. i A.A., te su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti:

pištolj marke “Glock”, sa dva okvira i 24 komada metaka,

pištolj marke “Valter”, sa 13 komada metaka,

pištolj marke “SIG”, sa 9 komada metaka,

automatska puška HK3, cal. 7,62X51 mm, sa 2 okvira i 20 metaka istog kalibra,

jedna ručna bomba,

pancirni prsluk,

tri veća paketa sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

veća suma novca,

četiri ručna sata marke “ROLEX”,

više mobilnih telefona,

više bankovnih kartica i

notesi.

Također, uz uredno izdate potvrde privremeno su oduzeta i tri skupocjena putnička motorna vozila marke “BMW”.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal uhapšeni su: E.K., rođen 1978.godine u Prizrenu, sa boravkom u Istočnoj Ilidži, A.S., rođen 1987.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, A.A., rođen 1984.godine u Dubrovniku, nastanjen u Sarajevu, S.T., rođen 1971.godine u Kosovskoj Mitrovici, nastanjen u Beogradu, državljanin Srbije, A.P., rođen 1984.godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, A.K., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, M.S., rođen 1998.godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu i H.B., rođen 2000.godine u Sarajevu, nastanjen u Visokom.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predati su: E.K., A.S. i A.A., dok su ostali pušteni na slobodu uz saglasnost postupajućeg tužioca, te će protiv njih u redovnom postupku biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Elvis Keljmendi, Ajlin Ahmić, Anel Sejfović, Slobodan Tomanić, Harun Babić, Amer Pehlić i Armin Kulašević. Prva trojica su predata u nadležnost državnog tužilaštva.

Policijski službenici MUP-a KS nastavljaju aktivnosti na dokumentiranju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba.

Klix