Portal 072info

Pogledajte šta usporava moderne telefone…

Na hiljade aplikacije koje se nalaze na iTunes-u i Google Play Store-u tajno pokreću reklame koje korisnici ne vide, a koje značajno usporavaju rad telefona, otkrilo je najnovije istraživanje.

Istraživanje je takođe otkrilo da jedan posto svih telefona u Americi ima instalisanu barem jednu aplikaciju sa ovom vrstom prevare. U Evropi i Aziji taj procenat kreće se između dva i tri posto. Procjenjuje se da oglašivači za ovaj vid reklamiranja plaćaju 850 miliona dolara godišnje, a neke od ovih aplikacija za samo jedan dan mogu da potroše dva gigabajta interneta.

“Korisnici možda vide samo jednu reklamu na ekranu, ali se u pozadini krije još pet do deset njih”, navodi se u istraživanju kompanije Forensiq. Neke od ovih aplikacija za svaku reklamu koju prikažu na ekranu pokrenu još pet njih u pozadini.U nekim slučajevima, aplikacija nastavaljaju sa otvaranjem reklama čak i kada korisnik pređe u neku drugu aplikaciju ili je uopšte ne otvori, piše “Telegraf“.

Neke od aplikacija sa ovim problemom su Waxing Eyebrows, Celebrity Baby i Vampire Doctor, a sve njih je objavila kompanija Girls Games Only. Mnoge od njih su već banovane sa marketa, a problem sa njihovim uklanjanjem je to što se teže otkrivaju.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box