Pogledajte tuču žena zbog paketa toalet papira (VIDEO)

Koronavirus je paralizirao svijet u svim aspektima života i stvorio nekoliko fenomena. U jeku pandemije u Evropi, zatvaranja granica, obrazovnih ustanova, otkazivanja muzičkih i kulturnih događaja, lažnih i senzacionalističkih vijesti kojima mediji još više doprinose panici među stanovništvom, nevjerovatne scene dolaze sa američkog i australijskog kontinenta.  

Naime, nemoćni da predvide posljedice razvoja događaja u svijetu i konačan ishod trenutne krize, ljudi širom svijeta, pa i u našoj zemlji hrle u supermarkete, kupuju namirnice i stvaraju zalihe u strahu od njihove nestašice, iako nadležni apeliraju da za tim apsolutno nema potrebe.

I dok se kod nas uglavnom kupuju brašno, ulje, šećer, bijeli luk i slično, jedan od potrošačkih i psiholoških fenomena o kojem danima pišu različiti mediji, a koji je zabilježen u brojnim zemljama jeste kupovina nevjerovatnih količina toalet papir, prenosi Faktor.

Tako su nestašice ovog proizvoda zabilježene širom Australije, a nemile scene se dešavaju u Americi, pa je tako viralan postao video u kojem se žene u jednom marketu svađaju oko toga koliko će paketa ovog proizvoda kupiti. Svađa je eskalirala u sukob i tuču, a na ovakva dešavanja čovjek ne može da se ne zapita hoće li nas na koncu uništiti virus ili ljudska priroda.

https://www.facebook.com/583935593/videos/10163223238820594/