Portal 072info

Pogledajte u kakvim uslovima živi porodica iz Zenice (FOTO)

Dragi prijatelji i humanitarci,

u ovoj prostoriji koju vidite na slici živi jedna porodica u selu Gorica kod Zenice. Bez vode, wc-a, bez ikakvih primanja, a pored Osmana i Aiše sa njima živi i njihova kćerka. Roditelji nisu sposobni da privređuju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mi smo već u par navrata pokušavali pomoći ovu porodicu da im se pored njihove kuće napravi bar neki pomoćni objekat, međutim sredstva koja smo prikupili nisu bila dovoljna za to. Vodili smo i ljude od struke da vide da li se bar ova sobica da srediti i uvesti voda, rečeno je da je to nemoguće. Pravili smo i humanitarni iftar za njih, ali sva sredstva koja smo prikupili za njih u obje akcije je cca 3000,00 KM što nije dovoljno da se ovaj problem riješi.

Dobivali obećanja od ljudi i organizacija da će nam pomoći u realizaciji ovog projekta, međutim, ni od toga nikada nije bilo ništa. Smatram da niko ne zaslužuje da živi u ovakvom prostru koji prokišnjava, punom vlage, bez vode i wc-a u 21. vijeku. U ranijim postovima na grupi možete pronaći starije slike i više info, a stavit ću i link u komentar.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Udruženje AHI poziva vas sve da pokušamo da zajedničkim snagama riješimo ovaj problem. Da do iduće zime Aiša ne mora na koritu ispred kuće da pere veš i suđe.

Eventulne donacije možete predati lično aktivistima AHI-ja ili izvršiti uplate na neki od sljedećih računa:
Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja – AHI
– BBI: 1418010009368898
– Sparkasse bank: 1990520048115780
sa naznakom: “Za porodicu Bulogić”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, eventualne uplate možete izvršiti i preko
paypal računa: aidamehdic@gmail.com

Pozivamo i vas humanitarce, organizacije i pojedince da nam pomognete, i ako ste u mogućnosti od drugih projekata koje realizujete da se uključite, te da zajednički pomognemo ovu porodicu da ne živi više u ovakvim uslovima Aldin Kajmakovic Irnesa Ramić Tahić Merima Zilic Adnan E. Čolo Hemnalina Derlić Karić Mirna Smajić Adla Abazović Halil Islamović i drugi koje sam možda zaboravila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Unaprijed vam svima hvala.
“Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju.”

CrnaHronika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 267
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME