Pogledajte u kakvim uslovima živi porodica iz Zenice (FOTO)

Dragi prijatelji i humanitarci,

u ovoj prostoriji koju vidite na slici živi jedna porodica u selu Gorica kod Zenice. Bez vode, wc-a, bez ikakvih primanja, a pored Osmana i Aiše sa njima živi i njihova kćerka. Roditelji nisu sposobni da privređuju.

Mi smo već u par navrata pokušavali pomoći ovu porodicu da im se pored njihove kuće napravi bar neki pomoćni objekat, međutim sredstva koja smo prikupili nisu bila dovoljna za to. Vodili smo i ljude od struke da vide da li se bar ova sobica da srediti i uvesti voda, rečeno je da je to nemoguće. Pravili smo i humanitarni iftar za njih, ali sva sredstva koja smo prikupili za njih u obje akcije je cca 3000,00 KM što nije dovoljno da se ovaj problem riješi.

Dobivali obećanja od ljudi i organizacija da će nam pomoći u realizaciji ovog projekta, međutim, ni od toga nikada nije bilo ništa. Smatram da niko ne zaslužuje da živi u ovakvom prostru koji prokišnjava, punom vlage, bez vode i wc-a u 21. vijeku. U ranijim postovima na grupi možete pronaći starije slike i više info, a stavit ću i link u komentar.

Udruženje AHI poziva vas sve da pokušamo da zajedničkim snagama riješimo ovaj problem. Da do iduće zime Aiša ne mora na koritu ispred kuće da pere veš i suđe.

Eventulne donacije možete predati lično aktivistima AHI-ja ili izvršiti uplate na neki od sljedećih računa:
Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja – AHI
– BBI: 1418010009368898
– Sparkasse bank: 1990520048115780
sa naznakom: “Za porodicu Bulogić”

Također, eventualne uplate možete izvršiti i preko
paypal računa: [email protected]

Pozivamo i vas humanitarce, organizacije i pojedince da nam pomognete, i ako ste u mogućnosti od drugih projekata koje realizujete da se uključite, te da zajednički pomognemo ovu porodicu da ne živi više u ovakvim uslovima Aldin Kajmakovic Irnesa Ramić Tahić Merima Zilic Adnan E. Čolo Hemnalina Derlić Karić Mirna Smajić Adla Abazović Halil Islamović i drugi koje sam možda zaboravila.

Unaprijed vam svima hvala.
“Ko vjeruje u naknadu, ne škrtari u davanju.”

CrnaHronika

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE