Portal 072info

Pogledajte VW Golf 2 u retro izdanju

Da spoj moderne tehnologije i retro izgleda može biti itekako zanimljiv i uspješan pokazala nam je Honda s modelom “E” koji je u serijskom izdanju predstavljen u Frankfurtu gdje je dobio značajnu pažnju novinara i posjetitelja, piše Autoklub.

A to i ne čudi, s obzirom na to da su mnogi ipak nostalgični za starim modelima, ali se pritom ne žele odreći nove tehnologije koja je dostupna u modernim modelima. Tako je ekipa s ruske stranice Kolesa.ru odlučila napraviti svoju viziju Golfa 7,5 u retro izdanju.

Kao “inspiracija” je poslužio Golf 2, pa tako prednjim krajem dominiraju okrugla svjetla, naravno, u LED tehnologiji. Stražnji dio nešto je manje atraktivan, no ukupni dojam rendera je i više nego dobar.

image

/Kolesa.ru

Budući da su u Volkswagenu nedavno “ugasili” Beetle koji je bio jedan od modela s retro izgledom, možda bi im baš ovakva varijanta bila dobra alternativa. Naime, znamo da u Volkswagenu žele zadovoljiti sve tržišne niše (tako su na sajmu u Frankfurtu predstavili T-Roc Cabriolet!), a jedna od njih su sigurno i obožavatelji retro izgleda uparenog s modernom tehnologijom. Platforma Golfa 7,5 je tu, motori su tu, treba još “samo” dati zadatak dizajnerima… A prema navodima Autoevolutiona, glasine o “vintage” Golfu već postoje – riječ bi bila o modelu s jednostavnom tehnologijom, isključivo prednjim pogonom i 1.0 TSI motorom uparenim isključivo s ručnim mjenjačem koji bi imao nisku cijenu i kao takav bio zanimljiv mlađim kupcima. Sigurni smo kako bi kod nas bio pravi tržišni hit, posebno kada bi imao nisku cijenu. Ipak, ovo su zasad samo glasine, a vrijeme će pokazati jesu li utemeljene…

Podijelite članak
  • 607
    Shares