Portal 072info

Pogledajte zahtjeve građana SBK i Travnika

951c0512d08717506c33969b1fcbcc58_XL
Dženan Šačirbegović/Media-x

Predstavnici građana Srednjobosanskog kantona i općine Travnik, Dženan Šaćirbegović i Dževad Adilović, objavili su ultimativne zahtjeve građana SBK koji su predani premijeru Srednjobosanskog kantona, Tahiru Lendi.

U nastavku Vam u cijelosti prenosimo dopis vijećnicima općinskih vijeća, načelnicima općina u Srednjobosanskom kantonu, Skupštini SBK, Vladi SBK, premijeru SBK te MUP-u SBK:

DSCN5394

“Mi građani Srednjobosanskog kantona na MIRNIM DEMONSTRACIJAMA održanim dana 10. 2. 2014. godine koje su počele u 13h preko svojih predstavnika
1. Dženan Šaćirbegović
2. Dževad Adilović
upućuje svoje ULTIMATIVNE ZAHTJEVE i zahtjevaju njihovo stupanje na snagu ODMAH:

1. Predaja mandata odnosno podnošenje NEOPOZIVIH OSTAVKI na funkcije vijećnika u općinskim vijećima i načelnika općina te funkcije zastupnika u skupštini SBK, ministara u Vladi SBK na čelu s premijerom i njegovim zamjenicima
2. Tražimo od policije da zaštiti državnu imovinu u vrijeme trajanja prelaznog perioda odnosno do formiranja građanskih-narodnih, nestranačkih općinskih organa vlasti”

“Pozivamo građane da do ovih ciljeva dođemo upornim i mirnim demonstracijama koje neće prestati dok se zahtjevi ne ispune! Predstavnici građana i građani se ograđuju od svih oblika vandalizma, huliganstva, kao i svih drugih oblika nezakonitog ponašanja. Ne snosimo nikakvu odgovornost za posljedice koje nastupe neispunjavanjem postavljenih zahtjeva građana već ćemo isključivim krivcima smatrati aktuelnu vlast i smatrati je krivično odgovornom!”, stoji u dopisu.

Izvor: Media-x

Podijelite članak