Pohvale iz UEFA-e i FIFA-e za Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Redovna Skupština Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u toku je u sarajevskom hotelu Holiday. Na redovnoj sjednici delegati će diskutirati o osam tačaka, koliko ih je predviđeno na današnjoj sjednici. 

Sjednica je počela obraćanjem predstavnika UEFA-e i FIFA-e, a obratili su se Mohamed Taa, UEFA Hat Trick projekt menadžer, teSenes Erzik, jedan od članova Izvršnog odbora FIFA-e. 

“Progres koji sam vidio na terenu, ali i van terena je zaista veliki. Rekao sam ranije, ne samo na terenu, jer sam bio u Brazilu i gledao sam vašu reprezentaciju i moram priznati da sam jako sretan, jer je napredak veliki. Vidio sam da je napredak veliki i van terena, jer Bosna i Hercegovina zahvaljujući dobroj fudbalskoj vladi, zaista mnogo napreduje. Bez klubova, bez delegata iz različitih regiona ništa nije moguće, što znači da imate jako dobru saradnju”, rekao je Senes Erzik, jedan od članova Izvršnog odbora FIFA-e. 

“Ne tako davno Bosna i Hercegovina, odnosno Fudbalski savez prolazio je kroz teška vremena. Četiri godine kasnije mogu primijetiti veliki napredak. Pravila i upute UEFA-e u potpunosti su se poštovale. Fudbalski savez krenuo je u proces oporavka i zahvaljujući tome reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. San je postao stvarnost i Fudbalski savez Bosne i Hercegovine postao je vlasnik nove zgrade koja će se koristit u budućnosti”, rekao je Mohamed Taa, UEFA Hat Trick projekt menadžer.

Radiosarajevo.ba