Pohvalili se povećanjem penzije od 2 posto

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obračunao je septembarsku penziju za 272.000 korisnika prava, uvećanu za dva odsto u odnosu na prethodni mjesec, saopšteno je iz Fonda PIO.

Iz Fonda podsjećaju da je za ovo povećanje penzija Vlada Republike Srpske u budžetu obezbijedila dodatnih 2,1 milion KM mjesečno, odnosno preko 26 miliona KM na godišnjem nivou.

Pored redovnog godišnjeg usklađivanja penzija u januaru ove godine od 2,14 odsto, Vlada je donijela i dvije odluke o vanrednom povećanju penzija u prvih devet mjeseci ove godine, podsjećaju iz Fonda PIO.

ČITAJ JOŠ:  U ovom dijelu BiH uskoro povećanje penzija

Dodaju da je prvo vanredno povećanje od 0,86 odsto izvršeno u januaru, a drugo u septembru ove godine od dva odsto.

Ovim posljednjim povećanjem, penzije svih korisnika prava nominalno su povećane za pet odsto, a efektivno ili stvarno za 5,08 odsto, ističe se u saopštenju.

Svi korisnici prava, bilo da svoje penzije primaju preko banke ili putem pošte, u narednih desetak dana, odnosno po već ustaljenom datumu isplate, raspolagaće na svojim računima ili penzijskom čeku sa uvećanom septembarskom penzijom, navode iz Fonda PIO.

ČITAJ JOŠ:  Kineske firme rade bez kontrole: Projekat od milijardu eura kompaniji bez ijednog zaposlenog

Iz Fonda ističu da, nakon septembarskog vanrednog povećanja od dva odsto, od januara naredne godine slijedi novo povećanje redovnim godišnjim usklađivanjem penzija prilikom obračuna i isplate januarske penzije.

GODISNJICA
MARKETING