Pojačan promet vozila na većini graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini

Podijelite vijest

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima Vinjani Donji, Doljani i Kamensko, u oba smjera na graničnim prijelazima Izačić, Bijača, Deluša, Zupci, Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Gradina, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prijelazima također dolazi do pojačane frekvencije vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja Međunarodne auto-utrke na brdskim stazama na magistralnim putu Cazin – Ostrožac – Srbljani (M-14 i M-4.2) danas i sutra (13. i 14.8.) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin – Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko), Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf – Travnik (Komar) i Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Anadolu Agency