Screenshot 2 49
AUTOR: H.D.
DATUM: lis 13, 2021 @ 17:10
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Smirivanje nemira na Kosovu još uvijek se ne nazire, a raste broj povrijeđenih u sukobu kokovske policije sa građanima koji su uslijedili nakon policijske akcije u pojedinim radnjama u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i okolnim mjestima. Premijer Kosova Albin Kurti poručio je građanima da ne nasjedaju na provokacije, te da je akcija rezultat obračuna sa kriminalnim grupama i radnjama.

Među teško povrijeđenim je 36-godišnji Srećko Sofronijević čije su se fotografije nakon hirurške intervencije pojavile na društvenim mrežama. Na fotografijama se vidi otvorena rana, metak koji je izvađen iz tijela i krv, te ih zbog osjetljivosti nećemo objaviti.

Navode kako je pogođen u leđa, metak mu je izašao na grudi te je hitno prebačen u bolnicu i operisan.

-Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju, rekao je danas hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Podsjećamo, jutros su interventne postrojbe kosovske policije krenule u akciju na sjeveru Kosova. Policija je objavila da se radi o akciji usmjerenoj protiv krijumčara te je upala u jednu apoteku i više trgovina. Srbijanci su odmah izašli na ulice Sjeverne Mitrovice te su se oglasile sirene za opasnost. Policija je rastjerivala okupljene građane šok-bombama i suzavcem, a pucnjava i detonacije odjekivale su kosovskim općinama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je mogućnost da digne vojsku i pošalje je na Kosovo radi zaštite stanovništva na sjeveru Kosova.

5665341
Teško je povrijeđen 36-godišnjak/Kosovo Online

LIDER