Pojavili su se detalji iz života ubijene djevojke: Ko je i zašto ubio lidiju đokić?

ko je ubio lidiju djokic 3 696x464 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Moravskom ulicom u Moravcu jučer su odjekivali plač i leleci, tijela Gordane i Gorana dopremljena su u porodičnu kuću Đokića iz koje će danas povorka krenuti ka groblju u Žitkovcu gdje će se nalaziti vječna kuća stradalih.

Zlato od djeteta, duša predobra, anđeo – ovo su riječima kojima porodica, prijatelji i poznanici opisuju tragično stradalu Lidiju Đokić (25), djevojku koja je ni kriva ni dužna brutalno ubijena zbog nečije obesti.

Otkako se 28. septembra pojavila vijest da je na putu od aleksinačkog sela Moravac, gdje su bili u posjeti porodici, do svog doma u Aleksincu bez traga nestala tročlana porodica Đokić – supružnici Goran (57) i Gordana (56) i njihova kćerka Lidija neprestano je tražen motiv ko bi i zašto želio da im naudi. Ispitivano je sve, od porodičnih odnosa, poslova, toga kakvi su ljudi… I ni u jednom od odgovora nije bilo niti jedne naznake da bi iko imao razloga da Lidiji nanese zlo.

Šest dana kasnije cijela Srbija je ostala u šoku – Lidijino tijelo pronađeno je među granjem i lišćem, prekriveno daskama, u ataru sela Moravac gde je cijela njena porodica i nestala. Na istom mjestu pronađena su i tijela njenih roditelja. Ubijeni su hicima iz pištolja, a onda su zapaljeni.

Djevojka je bila obrazovana, kulturna, dobra, privržena porodici, živjela je mirno. Završila je Višu poslovnu školu strukovnih studija u Leskovcu. Nije imala dečka. Vrijeme je voljela da provodi sa porodicom, sa njima je često putovala, tako je provela i posljednje dane.

Tri dana prije nestanka vratila se sa porodičnog putovanja iz Vrnjačke Banje, na dan nestanka zajedno su kod Goranove majke u kući u selu Moravac pripremali zimnicu. Nije slutila kakva će je sudbina zadesiti, sa drugaricama se gotovo do posljednjeg trenutka dopisivala o uobičajenim temama.

Kada se saznalo za zlu kob, članovi porodica Đokić i Aritonović, ali i prijatelji ubijene Lidije potresnim porukama na društvenim mrežama opraštali su se od nje nazivajući je dušom, zlatom i anđelom.

Ljudi se i dalje pitaju ko je osoba koja je smogla snage da ugasi život jedne, praktično, djevojčice.

  • Htjela sam da umrem kada sam čula… Žao mi je jer su dobri ljudi, taj ko je to uradio, to je monstrum, nije čovjek. Toga bih ja smjesta ubila, ko je mogao da podigne ruku na djevojku od 26 godina. Što su ubili ženu i dijete – rekla je kroz suze za “Blic” Branislava Stojanović, komšinica Goranove majke.

Da je Goran, koji je držao mjenjačnicu i u čijem se poslu sa novcem nalazi potencijalni motiv zločina, bio privržen svojoj jedinici svi su znali. Lokal je nazvao “Liki” po njoj, na Viberu je je držao zajedničku sliku, a prodao je i kuću kako bi od tog novca ispunio želju kćerki i kupio joj stan, zbog toga je radio u mjenjačnici od jutra do mraka, ispričali su poznanici porodice.

Kada su ubijeni poznanici su na pragu mjenjačnice ostavili tri ruže, dvije crvene i pretopostavlja se, bijelu za Lidiju.

Moravskom ulicom u Moravcu danas su odjekivali plač i leleci, tijela Gordane i Gorana dopremljena su u porodičnu kuću Đokića iz koje će sutra povorka krenuti ja groblju u Žitkovcu gdje će se nalaziti vječna kuća stradalih.

Dopremljen je i bijeli kovčeg u kojem će u zemlju biti položena nesretna dejvojka, nakon što njeno tijelo stigne sa Instituta za sudsku medicinu na kome se i dalje nalazi zbog identifikacije.

Podsjetimo, porodica Đokić nestala je u nedjelju 26. septembra iza ponoći, a porodica je nestanak prijavila dva dana kasnije, pošto se nisu nikome javljali i nisu otvarali svoju mjenjačnicu. Ubrzo nakon toga počela je opsežna potraga za njima, policija je dva puta ulazila u njihov stan, ali tragova nije bilo. Punih šest dana kasnije pronađen je njihov zapaljen automobil u ataru sela Tešica, a nekoliko sati kasnije i njihova ugljenisana tijela deset kilometara dalje, u ataru sela Moravac, iz kog su u noći tragedije krenuli iz kuće Goranove majke ka svom domu u Aleksincu.

Utvrđeno je da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja, a potom su njihova tijela zapaljena i pa bačena u šiblje, gdje su bila prekrivena granama, lišćem i daskama.

Prepostavlja se da ovo ubistvo novi potpis profesionalca, da ga nije počinila jedna osoba, već da je imala najmanje jednog pomagača i da je razlog zbog zbog kog su se odlučili na ovaj svirep zločin koristoljublje.

GODISNJICA
MARKETING