Pokazala rane: Zbog ogromnih grudi koža joj puca i krvari, skuplja donacije za operaciju smanjenja

viki naslov 1024x1024 1

Dok milioni žena i djevojaka pate za većim grudima i podvrgavaju se operacijama povećanja poprsja, ima i onih koje muku muče sa prevelikim brojem grudnjaka. Jedna od njih je 19-godišnja Vicky Rog iz Velike Britanije koja putem platforme za donacije “GoFundMe” pokušava skupiti novac za odlazak na operaciju smanjenja grudi.

Lijepa i atraktivna plavuša napisala je kako od ranog pubertetskog doba već muku muči zbog bujnog poprsja. Ne može da se sagne i konstantno pije analgetike zbog bolova u kičmi koja zbog ogromnih grudi trpi veliko opterećenje.

– Odlazak u klub za mene je noćna mora, jer svi muškarci zure u moje grudi, nepristojno komentiraju moj izgled, a često i pokušavaju da me neprimjereno dodiruju. Velike grudi su prokletstvo. Zbog njih imam loše držanje tijela i bolove u vratu, a zbog grudnjaka imam posjekotine, puca mi koža – opisuje Vicky svoju agoniju uz fotografiju rana koje joj se stvaraju ispod grudi.

Ona dodaje da je zbog  prevelikih grudi trpela i vršnjačko nasilje:

– U školi su me godinama zvali „Velika S*sa Vicky“, zbog čega sam stalno plakala. Kad ste jako mladi i kad vas vršnjaci etiketiraju na taj način, ne možete da uživate u odrastanju. Svaki put kad kupujem kupaći kostim moram da uzmima gornji dio sa ogromnim korpama. Ne mogu da idem u teretanu, ne mogu da se bavim sportom, jer mi težina grudi to onemogućava. Najgore je što me kičma stalno boli, što ne mogu da nosim grudnjak duže od nekoliko sati dnevno i što mi se tokom ljeta pojavljuju plikovi ispod grudi, pa mi se koža kida, puca i krvari – rekla je ona.

Hirurški tretman smanjivanja grudi u Velikoj Britaniji može biti urađen o trošku fonda za zdravstveno osiguranje, ali je neophodno da pacijentkinja prođe čitav niz pregleda i dobije „milion“ potvrda da je ta intervencija zaista opravdana. Osim toga, lista čekanja je nevjerovatnih devet godina.

Zbog toga je Vicky odlučila da skrati put, prikupi novac i čeka tri godine kraće. Toliko je potrebno da veliki broj ljekarskih komisija odobri hiruršku intervenciju smanjenja grudi koje pacijentkinje same plaćaju.

Platforma GoFundMe

Prethodni članakRezultate izbora možda nećemo znati do iduće sedmice
Sljedeći članakSasja Beslik: BiH nije pravno stabilna i ekonomski samostalna država, a ljudski kapital je broj jedan