Portal 072info

Pokazala srce pravog fightera: Novi evropski uspjeh Aide Halać

Proteklog vikenda u švicarskom Dietikonu u organizaciji Nippon Training Academy održana je borilačka manifestacija “Nippon Fight Night 3 RAGE IN THE CAGE”. U glavnoj borbi večeri nastupila je Zeničanka sa adresom u Tuzli Aida Halać koja je u kategoriji -57 kg pobjedila domaću protivnicu  Leila-El Akab. Iako je poziv na učešće stigao neočekivano i iznenada zbog otkazivanja jedne od djevojaka Aidin trener Fuad Bahić je odlučio prihvatiti poziv jer vjerovao u spremnost svoje takmičarke.

“Aida se aktivno već nalazila u trenažnom procesu nekoliko sedmica i bila je dobro fizički i kondiciono pripremljena jer smo počeli raditi za borbu koja se trebala održati početkom naredne godine. Nastup u Švicarskoj došao nam je kao test koji je Aida na našu radost završila u svoju korist” kazao je za Tuzlanski.ba trener u KBS Kung Fu LOTOS Tuzla Fuad Bahić. 

aida-halac001-20151208 Borbe su se izvodile u kavezu jer je takmičenje bilo organizovano za K1 i MMA borbe. Aida je borbu radila po K1 pravilima sa veoma jakom i iskusnom protivnicom. “Aidina protivnica bila je teža skoro 5 kg i veoma dobora tehnički spremna. Aida je još jednom pokazala srce pravog fightera gdje je početkom treće runde nakon par serija jakih udaraca i rušenja na pod primorala svoju protivnicu da preda meč.” – objašnjava Bahić i dodaje: “Zadovoljan sam jer je borba završila u korist Aide ali isto tako pred nama je dosta posla u budućnosti. Moramo obratiti pažnju na eventualne nedostatke i otkloniti sve moguće greške u tehničko-taktičkom segmentu.” – zaključuje Aidin trener Fuad i za kraj upućuje apel: “Koristim priliku i pozivam sve one koji su u mogućnosti da sponzorišu naš rad kako bi imali bolje uslove i postizali još bolje rezultate da nam se jave zbog dogovora oko saradnje. Jer sam naš napredak zavisi od uslova u kojima radimo“.

tuzlanski.ba

Podijelite članak