POKAŽIMO HUMANOST: Armin Muzaferija u Restoranu ‘Ekor’ (22.10.)

POKAŽIMO HUMANOST: Armin Muzaferija u Restoranu ‘Ekor’ (22.10.)

ArminMuzaferijaRestoranEkorZenica

Babanović Hajrudin, dječak od petnaest godina, boluje od Arthritis idiopathica juvenilis – poliartikularna forma, tj. bolesti zglobova i tetiva.

Na osnovu pregleda i nalaza kod Hajrudina i dalje postoji aktivnost artritisa u oba kuka i nakon sedam mjeseci terapije metotrexatom što prema ACR preporukama iz 2011. zahtjeva uvođenje biološke terapije (adalimumab – Humira 40 mg sc – pod kožu). Ovaj dječak je teško bolestan, ali se njegova bolest može izliječiti kontinuiranom terapijom, koja iziskuje jako skupocjene injekcije, pod nazivom HUMIRA 40 mg, koje treba primati svake dvije sedmice po jednu, kako bi ozdravio. Podsjećamo javnost, cijena jedne injekcije iznosi 1250 KM a u vremenu ekonomske krize porodici je uistinu teško prikupiti neophodni novac za prijeko potrebne injekcije.

S tim u vezi, 22. oktobra u Restoranu ‘Ekor’ na trećem spratu Robne kuće Zeničanka održat će se koncert koji ima za cilj prikupljanje novčanih sredstava mladom Babanoviću. Iako smo, nažalost, svjedoci čestih humanitarnih akcija i koncerata ubijeđeni smo kako ćete prepoznati važnost i ovog koncerta, te da ćete se pored dobre zabave osjećati ponosno jer ste učinili dobro djelu. Ovom humanitarnom koncertu odazvao se popularni pjevač i miljenik pripadnica ljepšeg pola, Armin Muzaferija koji će oduševiti mnogobrojne posjetioce. Pored Muzaferije, očekuje se i potvrda dolaska Mirze Šoljanina dok će u pauzama popularnog Muzaferije sve prisutne zabavljati zenički talenti Mahir Smajlović, Irfan Icho i Benjamin Kermo.

Uvjereni smo kako ćete još jednom pokazati svoju humanost i spremnost da pomognete, te da ćemo svi zajedno biti ponosni što nismo dozvolili da se mladi život dovede u pitanje. Cijena ulaznice iznosi 5,00 KM, a ulaznice možete kupiti neposredno pred početak koncerta na ulazu u Ekor.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica