Portal 072info

POKLON GRADU: Omladinski hor Zenica upriličio koncert “Veče klasične muzike”

Foto: J. Hadžić/Avaz

“Veče klasične muzike”, naziv je koncerta kojim je Omladinski hor iz Zenica, sinoć u Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica upriličio povodom 24 godine rada i postojanja, a u okviru 21. Međunarodne kulturne manifestacije “Zeničko proljeće 2016”.

Tim povodom, članovi hora, izveli su 16 kompozicija klasične muzike uz svoje soliste i to Kanitu Alić, Merimu Mustafić, Ajdina Huskića i Ermina Ašćerića, uz koje je zenička publika istinski uživala i ovaj veliki koncert pozdravila gromoglasnim aplauzom.

“Vi ste jedna divna publika. Hvala vam što ste u ovako velikom broju došli, da čujete ono što se dosad nije moglo čuti. Hvala solistima i mom kompletnom horu, koji je odradio izvanredan posao, kako u proteklih šest mjeseci, tako i večeras. Mnogo sam ponosan na ovu djecu”, istakao dirigent Omladinskog hora, maestro, profesor Milenko Karović.

Važno je naglasiti da je ovogodišnji koncert Omladinskog hora Zenica, realiziran je uz pomoć sponzora koncerta BH Telecoma, a već iduće godine svom gradu će pokloniti koncert Mjuzikla, u sjećanje velikom redatelju i prijatelju Omladinskog hora Sulejmanu Kupusoviću.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box