Poklon Žirinovskog, džip „Tigar“, probio se do Luganska

Poklon Žirinovskog, džip „Tigar“, probio se do Luganska

Džip dvostruke namjene, marke „Tigar“, koji je pripadao lideru Liberalno-demokratske partije Rusije (LDPR) Vladimiru Žirinovskom uspješno se probio preko granice sa Ukrajinom i stigao u Lugansk noću 8. aprila. Poklon je primio narodni gubernator Valerij Bolotov. Kako je saopšteno, na ukrajinskoj granici je taj džip imao „vatreno krštenje“.
„Prelazak granice je bio nezakonit. Džip je jednostavno krenuo u proboj granice na punktu Izvarino“, saopštio je portparol Luganskog pograničnog odreda Aleksandar Trohimec. „Dežurna ekipa je pokušala da ga zaustavi, ali džip je blindiran, a zahvaljujući automatskom pumpanju guma, vozilo je uspjelo da se probije i izmakne goniocima iako su mu sve četiri gume probijene“.
Žirinovski je 6. maja objavio svoju namjeru da pokloni džip dobrovoljcima: „Na granici s Ukrajinom naš vozač će izaći i otići kući, a vozač iz Luganska će sjesti i odvesti džip u štab“, rekao je on.
Terensko vozilo GAZ-2330 „Tigar“, s pogonom na sva četiri točka, je najveće i najmoćnije rusko terensko vozilo u klasi džipova.

Ruska reč

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica