Portal 072info

Pokrenut „Anti-krizni kuhar“

„Anti-krizni kuhar“ edukativni je projekt koji ima za cilj pomoć u spravljanju jednostavnih i ukusnih obroka bez prekomjerne potrošnje. U tradiciji prostora na Zapadnom Balkanu postoji obilje ukusnih jela koja su jeftina za spravljanje. Kriza koja već godinama traje promijenila je način razmišljanja potrošača i postoji tendencija promjene navike ka ekonomičnijem odnosu prema izdacima za hranu.

Novinska agencija Atrakcija realizovat će ovaj projekt uz saradnju sa nutricionistima, uvaženim kuharima te domaćim kompanijama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Anti-krizni kuhar“ je i svojevrsno upozorenje vlastima da je vrijeme da promijene prioritete i ciljeve svojih politika te da ih usklade sa realnosti prema kojoj uska klasa budžetskih korisnika i parazitska administracija ima državu kao „majku“, a za ostale je maćeha. Nužnost promijene stope PDV-a i uvođenje diferencirane stope kako bi se osnovne prehambene i higijenske namirnice odvojile od luksuza je evidentna, pogotovo ako se ima u vidu da se džrava hvali visinom prikupljenih prihoda od PDV-a, uprkos činjenici da takvi prihodi rastu zapravo zbog stalnog trenda poskupljenja od 2007. godine.

Novinska agencija Atrakcija

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME