Pokrenuta humanitarna akcija za preživjele u požaru u naselju Suljagić Sokak

1123

Miralem Gigović iz Brčkog pokrenuo je humanitarnu akciju za preživjele u požaru kod naselja Suljagić Sokaka. On je na svome Facebook profilu napisao kako je bez krova nad glavom ostalo troje odraslih (dva muškarca i žena), dvije bebe (dječak i djevojčica, do godine), četiri dječaka (2, 4, 7 i 13 godina) i dvije djevojčice (4 i 5 godina).

Gigović je objasnio detalje akcije:

– Zajedno sa Disco Bar “Check In” Brčko organizujem akciju prikupljanja odjeće i obuće koja počinje odmah te će trajati do sutra u 17 sati kada ćemo to sve uručiti porodici. Akcija počinje odmah iz razloga što je u kući sve izgorjelo. Zima dolazi, tako da pokušajte izdvojiti nešto toplo od odjeće, obuće i odnijeti u “Check In” te predati konobaru. Kada se riješi stambeno pitanje porodice, akcija će biti nastavljena i uz odjeću prikupljat ćemo i ostalu pomoć u vidu hrane i slično – napisao je na Facebooku.

Objava akcije na Facebooku

On je napomenuo da se akcija nastavlja do danas u 17 sati.

– Hvala Mejri Šečić koja nam je ustupila prostor i dočekala nas i preuzela dio ove akcije na svoju odgovornost. Sve stvari koje su “višak” biti će podijeljene romskim porodicama širom Distrikta. Bravo Brčko – poručio je Gigović.

IZVORAvaz
Prethodni članakOvo su tri najljepša sela na svijetu
Sljedeći članakReditelj kojeg je Boldvin ranio: “Potresen sam zbog gubitka prijateljice Haline”