POKRENUTA INICIJATIVA: Besplatan WI-FI u našem gradu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

wi-fi-zone-218-85-728-75

Na 7. Redovnoj sjednici Općinskog vijeća Zenica pokrenuta je jedna zanimljiva incijativa od strane Općinskog vijećnika Adela Sinanovića.

Adel Sinanović u svome izlaganju na temu Vijećnička pitanja pokrenuo je incijativu oko izrade i uvođenja besplatnog wirlles internet signala  u našem gradu.

Naime internet je postao neohodna stvar današnjice kad su u pitanju prikupljanje i korištenje svježih informacija. Da bi pratili korak vremena i informacija koje se plasiraju putem internet nepohodna nam je konekcija u svakom momentu. Najveći korisnici internata pretežno su mlade osobe i osobe koje prate trend savremenih tehnologija.

Ovom incijativom rješila bi se mnoga pitanje i problem kad su u pitanju besplatno surfanje internetom. Do sada većina mladih ljudi, turista pa i biznismena koji se nađu u posjeti našem gradu pristup bežičnom internet morali su tražit u nekim lokalnim objektima.

Projekat besplatnog internet u našem gradu ne bi bio konkurent ostalim pravnim subjektima koji  u svojim djelatnostima nude internet priključke. Naime, wirlles signal bi bio srazmjerne snage i dovoljan samo za pokriće i korištenje internet u vanjskim sredinama našeg grada dok bi u dodiru sa stambenim i poslovnim objektima gubio na snazi i ne bi dovoljne jačine za pristup istom.

Općinski vijećnik u daljem svom izlaganju dodao je da se nada da će Općina Zenica imati sluha za ovakav vid projekta te da će pratiti ostale gradove u BiH kao što su Travnik, Tuzla, Banja Luka dijelom i Sarajevo koji su ovakav pristup internet već uveli u svome gradu.