Portal 072info

Pokrenuta inicijativa za izgradnju objekta ambulante u Perinom Hanu

Na posljednjoj sjednici Gradskog Vijeća Zenica, vijećnik Elvis Alijagić pokrenuo je inicijativu da se u mjesnoj zajednici Perin Han izgradi nova zgrada ambulante porodične medicine.

Montažni objekat izgrađen prije 50-ak godina više nije adekvatan za ove namjene, potvrdili su ovo mještani Perinog Hana u razgovoru sa vijećnikom Elvisom Alijagićem. Zbog toga se on, kako kaže, odlučio uputiti incijativu za izgradnju novog objekta, jer se postojeći skoro pa ne isplati renovirati.

Elvis Alijagić, vijećnik u GV Zenica

Ja sam naveo u inicijativi da treba renoviranje od krovne konstrukcije, izloacije i svega ostalog i kada se to sagleda potrebna je izgradnja novog objekta jer otprilike 2.5000 stanovnika se liječi u ovoj ambulanti, kaže Alijagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Oko 100-ak pacijenata dnevno prođe kroz ovu ambulantu, a poseban problem je zimski period i hladniji dani.

U ovom periodu duži su redovi, više se čeka, zagrijavanje je lošije upravo zbog objekta kakav jeste, kaže naš sagovornik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dom zdravlja je po riječima Alijagića do sada pozitivno reagovao na ovakve inicijative, te se nada da će i ova za Perin Han naići na razumijevanje jer bi se značajno unaprijedili uslovi kako za pacijente tako i za osoblje.

Pored pacijenata kojima su potrebni bolji uslovi i osoblju koje nas liječi sigurno bi bilo bolje, završava Alijagić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posjetom ambulanti Perin Han i sami smo se mogli uvjeriti da uslovi nisu baš najbolji. Zbog toga bi u Domu zdravlja trebali razmišljati o kvalitnijem rješenju, a novac ne bi smio biti izgovor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

(N. Glibo) – Zenicainfo)

Podijelite članak
  • 16
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME