Portal 072info

Pokrenuta peticija za smjenu prof. dr. Sebije Izetbegović i menadžmenta KCUS-a

sebijaizetbegovic
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Građani putem online peticije traže od Federalnog ministarstva zdravstva smjenu generalnog menadžmenta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i generalne direktorice ove zdravstvene institucije prof. dr. Sebije Izetbegović.

Kako se navodi u peticiji, zdravstvo u Kantonu Sarajevo je na najnižem nivou od završetka rata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

„Pacijenti iz glavnog grada i svih gradova odakle pacijenti dolaze na liječenje u klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) posljednjih pet godina ostali su bez usluga preko 170 specijalista, nekoliko stotina medicinskih sestara, kapacitet je smanjen za 400 stotine kreveta, a ugašeno je niz klinika i medicinskih usluga koje su prije postojale (dječija kardiohirurgija i ortopedija, transplatacije…)“, piše u ovbrazloženju peticije.

Dodaje se da su od početka pandemije koronavirusa generalna direktorica prof.dr. Sebija Izetbegović i njen menadžment zatvorili klinike za pacijente od ostalih oboljenja pod izgovorom zaustavljanja zaraze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„Posljedica je da mi građani – pacijenti od hroničnih i drugih bolesti već mjesecima teško ili nikako ne uspijevamo doći na kontrole, dijagnostiku, terapije izdravlje nam se pogoršava.Za nastalu situaciju odgovornost snosi isključivo generalna direktorica dr. Izetbegović i njen menadžment. Njihov način upravljanja KCUS-om je opasan po zdravlje i živote građana, a za posljedicu je već ima dodatno narušeno zdravlje hroničnih bolesnika i smrtne slučajeve zbog zapuštanja liječenja.

Mi građani, pacijenti i potencijalni pacijenti u ovom teškom trenutku ugroženosti zdravlja pandemijom koronavirusa pozivamo sva udruženja oboljelih od različitih bolesti, pojedinačne pacijente i zdrave sugrađane da nam se pridruže u opravdanim zahtjevima za bolje zdravstvo i otvaranje klinika KCUS-a za građane koji plaćaju njihovo postojanje i funkcionisanje“, navodi se u obrazloženju peticije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 665
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Džaferović: Je li zabranjeno da u vrhu stranke sjede muž i žena (Izetbegovići)

DPA - Portal 072info

Najteži dani porodice Izetbegović: Padne li Sebija, “najmoćnija žena na Balkanu”, Bakir je sljedeći

DPA - Portal 072info

Svi su u krivu, samo su Bakir i Seka upravu! Uradite test iz teksta kako bi vam sve bilo jasnije …

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME