Portal 072info

Pokrenute aktivnosti na čišćenju slobodnih i prodatih parcela u Poslovnoj zoni Zenica 1

U proteklom periodu, Grad Zenica i Agencija ZEDA pokrenuli su aktivnosti čišćenja slobodnih površina ali i onih koje su prodate investitorima u Poslovnoj zoni Zenica 1. Služba civilne zaštite Grada Zenica raspoloživom mehanizacijom uređuje parcele i provodi mehaničko čišćenje od gustog rastinja. Ovom aktivnošću planirano je očistiti cca 42.000 m2 slobodnih površina, dok je cca već 15.000 m2 prodato investitorima.

U proteklom periodu usljed vremenskih (ne)uslova došlo je do bujanja vegetacije i stvaranja niskog rastinja koje je onemogućavalo parcelizaciju i pristup slobodnim površinama te je bilo nužno pokrenuti aktivnosti čišćenja. To će omogućiti budućim investitorima uvid u raspoloživost slobodnih prostora.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Napominjemo: Odlukom Gradskog vijeća, 30. novembra 2017. godine upravljanje Poslovnom zonom Zenica 1, povjereno je Agenciji ZEDA.

Brojni privrednici iz grada Zenice ali i drugih sredina izrazili su potrebu za kupovinom zemljišta u Poslovnoj zoni Zenica 1, kako bi realizovali svoje investicione projekte, razvili svoje poslovanje ali i stvorili uslove za nova radna mjesta. Na incijativu Agencije ZEDA i privrednika iz Biznis inkubatora Zenica, Grad Zenica u saradnji s Agencijom ZEDA pokrenuo je proces parcelizacije zemljišta u dijelu Poslovne zone Zenica 1, kako bi se omogućilo malim i srednjim privrednim subjektima da putem Javnog natječaja – licitacije kupe neku od parcela u svrhu izgradnje proizvodnih kapaciteta i vlastitog objekta te nastavili razvijati svoje poslovanje. Do sada je Poslovna zona dobila 10 novih vlasnika parcela, a u budućnosti se očekuje nova parcelizacija koja će omogućiti nove investicije, a samim tim i nova radna mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas u Poslovnoj zoni Zenica 1 djeluje preko 70 privrednih subjekata, od toga je polovina vlasnik parcela i objekata, a druga polovina su korisnici Biznis inkubatora Zenica i TechnoParka Zenica kojima se otvara mogućnost kupovine zemljišta novom parcelizacijom.

Analizirajući postojeće stanje i limitiranost Poslovne zone Zenica 1, Grad Zenica ubrzano radi na pripremi novih zona na dvije lokacije – Poslovna zona Sjever i Poslovna zona Jug.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME