Pokret: Uraditi sve da naredni izbori u BiH budu fer i pošteni

6 6
Podijelite vijest

Klub nezavisnih zastupnika Pokret (Nihad Čolpa, Bahrudin Šarić i Zeid Mujić) održao je skup na kojem su prisustvovali općinski i gradski vijećnici/odbornici, intelektualci, predstavnici građanskih grupa i pojedinci iz 21 općine i gradova, sa kojima dijele zajedničke vrijednosti i stavove o aktuelnom stanju i budućnosti države.

Od vladajuće državne četvorke u narednom periodu možemo očekivati nastavak svjesnog produbljivanja krize i još žešćih međusobnih sukoba kako bi nas u izbornoj kampanji 2022. godine branili jedni o drugih, zato smatramo da je neophodno pokazati odlučnost i hrabrost kako bi se takav predizborni scenario spriječio, sa ciljem da u narednom periodu dominantna za građane i državu nužna pitanja budu programi ekonomskog oporavka, socijalne osjetljivosti i vanjskopolitičke vidljivosti na političkoj karti svijeta.

Učesnici skupa dogovorili su da će izraditi prijedlog tehničkih izmjena Izbornog zakona koji će u narednom periodu kroz skupove i dijalog predstaviti građanima Bosne i Hercegovine. Također, pozivaju Vijeće za implementaciju mira (PIC) da svoj autoritet stavi u funkciju tehničkih izmjena Izbornog zakona kako bi izbori 2022. godine bili fer i pošteni.


Podijelite vijest