Pokušaj ubistva u BiH: Ispalio tri hica u pravcu poznanika, jedan mu okrznuo glavu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za određivanje pritvora protiv Ž. M. iz Sokoca zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. KZ RS u vezi s članom 22. istog zakona (Pokušaj), saopćeno je iz OJT Istočno Sarajevo.

Pucnjavi prethodio fizički sukob

– Navedeno lice se sumnjiči da je počinio krivično djelo “Ubistvo u pokušaju” na način da je ispred ulaza u dvorište porodične kuće M.Nj., u namjeri da ga liši života, nakon kraćeg verbalnog, a potom i fizičkog sukoba, iz vatrenog oružja – pištolja crne boje, nepoznate marke i fabričkog broja, kalibra 7,62 milimetra, ispalio tri hica u pravcu M.Nj., od kojih je jedan hitac okrznuo oštećenog u predjelu glave, nanijevši mu na taj način tjelesne povrede u predjelu lijeve slijepoočne regije u vidu otvorene rane veličine 0,5 centimetara s manjim hematomom dimenzija 3×3 centimetar – navodi se u saopćenju.

Opasnost od utjecaja na svjedoke

Razlozi za predlaganje mjere pritvora za Ž. M. sastoje se u tome da postoji opasnost da će osumnjičeni boravkom na slobodi imati priliku i utjecati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Također, postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da će, ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Avaz