Pokušao opljačkati vlastitog sina spred bankomata: “Izvini, očajan sam”

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Maskirani muškarac pokušao je izvesti pljačku, uperivši nož ka žrtvi, ali nije bio svjestan da pljačka vlastitog sina.

Muškarac (45), koji je stavio kapu i maramu preko lica, namjerio se na tinejdžera koji je bio ispred bankomata u Kranhilu, u predgrađu Glazgova, prenosi BBC.

Žrtva (17) je išla do bankomata u blizini svoje kuće da podigne 10 funti. Šerif Andrew Caby, nakon čijeg svjedočenja je otac osuđen na 26 mjeseci zatvora, rekao je da je to bio “nevjerovatan slijed događaja”.

Tužiteljka Carrie Stivens rekla je da, kada je tinejdžer stavio karticu u džep i uzeo novac sa bankomata, krenuo je lijevo i osjetio pritisak.

– Bio je prikovan za zid, dječak je osjetio veliki kuhinjski nož prislonjen uz lice. Tada mu je pljačkaš rekao “daj mi, daj mi”. Dječak je prepoznao oca po glasu i pitao ga: “Da li si ozbiljan? Znaš li ti ko sam?” Napadač je rekao da ga je baš briga, ali mu je dječak skinuo masku i pitao oca: “Šta radiš to?”. Otac je odgovorio sa: “Izvini, očajan sam”, prepričala je tužiteljica.

Dječak je pobjegao kući, rekao za slučaj ukućanima, pozvana je policija, a otac je ubrzo uhapšen.

Otac se pravdao da nije znao da je htio da opljačka sina, ali je rekao i da će zbog toga odslužiti zatvorsku kaznu zasluženo.