Pola miliona građana Srbije prijavilo se za 100 eura pomoći u prva tri sata

Pola miliona građana Srbije prijavilo se za 100 eura pomoći u prva tri sata

Za prva tri sata pola miliona građana Srbije se prijavilo za isplatu jednokratne državne novčane pomoći u iznosu od 100 eura putem portala Uprave za trezor, saopštilo je danas Ministarstvo finansija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prijavljivanje je počelo jutros putem veb-stranice www.idp.trezor.gov.rs.

Iz Ministarstva finansija su podsjetili da pravo na novčanu pomoć imaju svi punoljetni državljani Srbije, sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji.

Potrebno je samo da unesu broj lične karte, matični broj, kao i da izaberu banku preko koje žele da im se isplati novac, bez obzira na to da li imaju otvoren račun ili ne.

U petak, 15. maja, će početi prijava telefonskim putem, preko kontakt-centra, čiji će broj telefona biti objavljen u petak ujutru.

Primaoci penzija i novčane socijalne pomoći su automatski prijavljeni za isplatu ove novčane pomoći, koja će za njih početi od petka 15. maja.

U cilju podrške građanima u vremenima krize izazvane pandemijom koronavirusa, Vlada Srbije donijela je odluku da svim punoljetnim državljanima koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu, omogući dobijanje jednokratne pomoći od 100 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE