Portal 072info

S pola miliona lampica završili u Guinessu i zaratili sa susjedima

slika (2)

Australac David Richards i njegova porodica možda troše oko 2.500 dolara (oko 13.000 kuna) mjesečno više nego ljeti, no takođe i drže Guinnessov rekord za najveći broj božićnih lampica obješenih na kuću i njenu okolicu – nevjerovatnih 502.165 LED svjetala.

Kad oko svoje kuće omotate oko 50 kilometara božićnih lampica, neizbježno je da će to svima zapeti za oko. Australac David Richards očito stvarno voli Božić jer je u pripremi za taj praznik ukrasio kuću i okolicu sa 502.165 LED lampica.

Iako je Richards svojim potezom popularizirao mjesto koje samo zbog njega obilaze mnogi, neki susjedi ne razgovaraju s njim od 2011. kad je prvi put postavio novi svjetski rekord. Možda im malo smeta osvjetljenje…

Za svoj višemjesečni hobi, Richards je dobio Guinnessovu plaketu koja mu odaje počast za najveći broj lampica postavljenih na kuću i vrt. Račun za struju mu plaća lokalna firma koja proizvodi obnovljivu energiju.

Iako je postavio Guinnessov rekord, Richards se zapravo nada da će prikupiti novac za dobrotvorne organizacije SIDS i Kids ACT koje se bave problemom iznenadne smrti djece.

David Richards inače je iz Canberre u Australiji gdje živi sa suprugom Janean i troje djece.

tportal.hr

Podijelite članak