E4911DBC 9519 4579 8336 867728A84FDB
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Nepovoljni vremenski uslovi i ledena kiša stvorili su velike probleme vozačima, što je i jedan od razloga velikog broja saobraćajnih nesreća koje su se danas desile.Kako su nam kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), samo danas je zabilježeno više od deset saobraćajnih nesreća.

“Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Danas je bio veliki broj saobraćajnih nesreća, na svu sreću, većina je bila s manjom materijalnom štetom”, kazali su nam iz MUP-a KS.

Zbog pojave ledene kiše iz BIHAMK-a upozoravaju na puteve Travnik-Donji Vakuf (Komar), Srebrenik-Pelagićevo i Kladanj-Tuzla, kao i na pojedine dijelove Sarajeva i Bosanskog Grahova.

S obzirom da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

Na moguću poledicu iz BIHAMK-a upozoravaju i na ostalim dionicama, a posebno na planinskim prevojima, mostovima i prilazima tunelima. 

“Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno”, poručuju iz BIHAMK-a.

Klix