Policajac koji je upucao psa i spriječio krađu: I ranije lovio lopove, razoružavao opasne osobe, vraćao mobitele…

0 8
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Policajac J. F. (identitet poznat redakciji), koji je s kolegom sinoć u ulici Turhanija u centru Sarajeva, riskirajući vlastiti život, štitio imovinu Sarajlija, i ranije je bio u akcijama, odnosno u službi građana.

Kako saznajemo, isti policajac je 2. maja prošle godine u dramatičnoj jurnjavi ulicama Sarajeva, sustigao vozača Porsceha. Tada je vozač H. h. (43) izvadio iza pasa pištolj, ali ga je hrabri J. F. zajedno s kolegom razoružao i savladao.

Spriječio krađu

Samo dan poslije, 2. maja 2020. godine, J. F. je s kolegama spriječio krađu. Dobro uigrana ekipa pljačkaša provalila je u kuću u sarajevskom naselju Nahorevo i za svega nekoliko minuta uspjeli su napuniti čak 20 torbi s dragocjenostima iz kuće.

Jedan od provalnika, koji je očigledno imao zadatak da čuva plijen, zatečen je u kući pored torbi, dok su njegovi saučesnici pokušali pobjeći, ali su ih policajci ekspresno pohapsili.

Tu nije kraj, kada se radi o ovom heroju u plavom, koji štiti imovinu i kada nije na dužnosti. Tako je 24. februara prošle godine u Starom Gradu, iako nije bio na dužnosti, uhvatio kradljivca koji je ukrao mobitel turisti iz Kine.

Policajac je prišao lopovu kojeg je zadržao do dolaska policije, a mobitel je predao kolegama u Policijsku stanicu Stari Grad.

Podsjećamo, Alen Nuhbegović, koji se sumnjiči da je sinoć u ulici Turhanija u centru Sarajeva, pustio psa na policajce nakon saslušanja pušten je na slobodu. Adnan Zec (43) iz Vogošće, koji je zajedno s Nuhbegovićem zatečen u provali u Golf 2, predat je u pritvorsku jedinicu, nakon što su istražitelji utvrdili da je za njim raspisana potjernica, jer se nije odazivao na pozive suda.

Lakše povrede

J. H. i njegov kolega su patrolirajući u ulici Turhanija naišli su na dvojicu kradljivaca vozila. Njihova meta bio je Golf 2. Ugledavši policajce Nuhbegović se sa psom dao u bijeg, dok je Zec uhvaćen na licu mjesta. Nakon kraće jurnjave, policajci su sustigli Nuhbegovića.

Policajac je izdao jasnu i glasnu naredbu da stane i preda se. U tom trenutku, Nuhbegović je pustio psa na policajce.

Policajac je, spašavajući svoju glavu i štiteći život kolege, ispalio prvo dva hica, a potom još tri. Nažalost, pas je uspio ugristi jednog policajca za nogu, zbog čega je on zatražio i ljekarsku pomoć. Kako su saopćili iz sarajevske policije, policajac je zadobio lakše povrede.