4128fdd47b60e970a2b61e1a9551de9e
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Policijske uprave u SAD-u olakšavaju vozačima popravljanje pokvarenih i slomljenih svjetala tako što dijele poklon kartice za autodijelove umjesto kazni.

FIXGEHALT

Vozači su ranije tvrdili da nemaju novca ili vremena da poprave slomljena prednja ili zadnja svjetla, a sada, kako se nadaju policajci, više neće imati opravdanje i podjela kartica će pomoći ljudima da ostanu sigurni na cesti, piše Unilad.

Policija u Denveru postala je najnoviji pripadnik snaga koji se pridružio ovom programu u Minnesoti nazvanom “Lights On!”, pokrenutom 2017. godine.

Kompanija Advance Auto Parts isporučila je policiji Denvera niz poklon-kartica od 25 dolara koje policajci mogu koristiti po svom nahođenju kada zaustavljaju vozača zbog neispravne opreme.

LIDER

Ovaj program omogućio je stanovnicima Minnesote da poprave više od 4.000 kvarova na svjetlima od 2017. godine, a bonovi se mogu iskoristiti u gotovo 150 autotrgovina.

Don Samuels, koji vodi neprofitnu organizaciju koja je pokrenula program, rekao je da se vozači često pojavljuju u trgovinama sa suzama u očima, izražavajući zahvalnost na pomoći.