Policajci koji su u Mostaru pretukli mladića vraćeni na posao: Pokajali se i rekli da neće više

U tišini i bez medijske pompe prošla je presuda Županijskog suda u Mostaru policajcima Arminu Vrači i Jusufu Penavi koji su 10. 4. 2021. pred ulazom u njegovu zgradu pretukli mladića S.B.

Događaj je to koji nije silazio sa TV ekrana i naslovnica portala, a izazvao je i ogroman prosvjed Mostaraca koji su masovno izašli ispred zgrade MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, prosvjedujući protiv policijske brutalnosti.

Mediji prestali pratiti ovaj slučaj

Mediji su suđenje pratili do jedne tačke, ali su u jednom trenutku poklekli ili im je dosadilo, pa je javnost ostala uskraćena za bilo kakve informacije o ovom slučaju.

Portal Hercegovina.info u posjedu je presude Županijskog suda u Mostaru iz 30. 5. 2023.

Prema toj pravomoćnoj presudi, policajcima nasilnicima je izrečena kazna od po 10 mjeseci uvjetno, koja se neće izvršiti ako u roku od 4 godine ne počine novo kazneno djelo.

Tužiteljstvo se žalilo na odluku o kaznenopravnoj sankciji, tražeći izricanje bezuvjetne kazne zatvora umjesto uvjetne osude.

Na drugostupanjskom procesu žalba tužitelja je djelomično uvažena. Presuda Općinskog suda u Mostaru je preinačena samo u dijelu kaznenopravne sankcije. Optuženima J.P. i A.V. je izrečena uvjetna osuda s jedinstvenom kaznom zatvora od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku od 4 godine ne počine novo kazneno djelo, umhesto dvije godine i šest mjeseci kako je presudila prvostupanjska instanca- Općinski sud u Mostaru.


Ispričali se i nadoknadili nematerijalnu štetu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE