Portal 072info

Policajci Mufid i Aleksandar: Radimo samo u interesu građana (VIDEO)

Rijetki su oni koji se obraduju kad vide saobraćajnu patrolu na cesti, a ukoliko nas ona zaustavi, onda se nadamo da ćemo, ukoliko nešto nije uredu, proći samo sa opomenom, bez prekršajnog naloga i kazne.

Mufid Mehmedspahić ovim poslom se bavi četiri godine. Kaže da je jedan radni dan policijskog službenika veoma aktivan, jer fizičke kontrole saobraćaja počinju od jutarnjih sati.

– Većina građana koje zaustavimo su ljubazni i ne bude problema. Mi smo tu da građanima izađemo u susret maksimalno, da budemo korektni i susretljivi. Građanim mora biti upoznat sa pravima žalbe i sudskog odlučivanja – kazao je Mehmedspahić.

Njima, kažu, svaki dan nosi nove izazove. Brinući se za red i sigurnost u saobraćaju, uglavnom ne misle na posljedice ugrožavanja vlastite sigurnosti.

Mufidov kolega Aleksandar Đurica posao policajca obavlja već pet godina. Kaže da ljudi uglavnom ne shvataju da policija radi samo posao i da pisanje prekršajnih naloga nema veze sa ličnim interesima.

– Ukoliko čovjek shvati zašto smo ga zaustavili, znaće da to što mu govorimo radimo za njegovo dobro i dobro svih građana. Malo ko nas voli. Svi misle da ih zaustavljamo da im uzmemo zadnju marku, ali to nije tako. Tu smo na usluzi građanima – rekao je Đurica.

Tuzlanski.ba/Video: TV1

Podijelite članak
  • 36
    Shares