Policajci optuženi da su primili 300 KM mita

Photo: Armin Durgut/PIXSELL
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka potvrdio je optužnicu protiv dvojice policajaca Policijske uprave Istočno Sarajevo, Predraga Tešanovića i Vladana Radojčića, zbog krivičnog djela primanje mita.

Optužnicu je podiglo Tužilaštvo RS-a, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Prema navodima optužnice, njih dvojica su 3. jula 2022. godine na području opštine Istočna Ilidža, zaustavili automobil “peugeot”, te vozaču saopćili da je počinio prekršaje – korištenje pogrešne trake za preticanje i prekoračenje brzine, kao i da je za to propisana novčana kazna 600 KM i zabrana upravljanja vozilom u trajanju od dva mjeseca.

Potom su od oštećenog zahtijevali da im odmah plati polovinu tog iznosa kako mu ne bi izdali prekršajni nalog, te primili 300 KM.

– Na traženje oštećenog da mu za navedenu uplatu izdaju potvrdu o plaćanju kazne, nisu je izdali, pravdajući time da, ukoliko bude tražio potvrdu o uplati u policijskoj stanici, da će mu tamo biti naplaćena cijela kazna i oduzeta vozačka dozvola na dva mjeseca, nakon čega su vratili dokumenta oštećenom koji je potom nastavio put, a optuženi prisvojili novac – stoji u optužnici.

Faktor