Policajci upucali čovjeka u nogu: “Bio je mrak pa nismo vidjeli što ima u rukama”

Prilikom upotrebe sredstava prisile i vatrenog oružja policajci suu petak navečer na području Žminja u Hrvatskoj povrijedili 34-godišnjaka koji je prevezen u pulsku Opću bolnicu, objavila je večeras istarska policija.

Prema podacima policije, u petak u večernjim satima na području Žminja pripadnici Policijske uprave istarske, provodeći pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja krivičnih djela i prekršaja, postupali su prema 34-godišnjem muškarcu te je prilikom postupanja došlo do uporabe sredstava prisile tjelesne snage i vatrenog oružja.

“Do upotrebe sredstava prisile došlo je jer 34-godišnji muškarac nije postupao po više puta izdanim naredbama policijskih službenika, već je, držeći u ruci nepoznati predmet koji zbog slabe osvijetljenosti nije bilo moguće identificirati, krenuo na policijske službenike koji su, da bi odbili napad na sebe, upotrijebili sredstva prisile”, navela je policija u saopćenju.

Muškarac, navodno iz Pazina, tom je prigodom zadobio povredu noge, nakon čega je prevezen u bolnicu te nije životno ugrožen.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti zbog kojih je došlo do upotrebe sredstava prisile, odnosno vatrenog oružja, glavni direktor policije u Policijsku upravu istarsku uputio je stručni tim.

Prethodni članakAkademik Duraković: Dodik se ponaša kao da je u političkoj krčmi koja nadaleko bazdi pijanstvom
Sljedeći članakVučić: Imamo veliki problem s đubrivom, s Rusima ćemo pregovarati za plin