Policija identificirala osobe koje su urinirale u dvorištu džamije Dašnica u Bijeljini

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon prijave Islamske zajednice, policijski službenici Policijske stanice Bijeljina identificirali su počinioce koji su urinirali na džamiju Dašnica u Bijeljini.

Iz MUP-a RS-a saopćili su da su maloljetne osobe, 2006. godište, urinirale u dvorištu džamije, piše federalna.ba.

O svemu je obaviješten i tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je naložio da se dostavi Izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama na tužilačku ocjenu i dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a RS.

ČITAJ JOŠ:  Tragedija u BiH: Pronađeno tijelo 13-godišnjaka u rijeci

Skandalozan snimak iz Bijeljine pojavio se društvenim mrežama, a na snimku se navodno mogu vidjeti i čuti kadeti nogometnog kluba Zvijezda 09, od kojih je jedan urinirao na džamiju Dašnica.

ADVERTISING

Uz pogrdne riječi i psovke “svega muslimanskog”, može se čuti komentar osobe koja je snimala, a koja, očito uživajući u skrnavljenju vjerskog objekta, kaže:”Neka si je zalio”.

Ovo je tek jedan u nizu incidenata koji se dešavaju nad i u blizini džamije na području Grada Bijeljine.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina osudio je vandalski čin i saopćio da će snimak predati Policijskoj upravi u Bijeljini, od koje se očekuje da što prije pronađe i sankcionišu odgovorne osobe.

ČITAJ JOŠ:  "Neće ni za 20 eura po satu, a traži marku za pivu" (VIDEO)

– Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ove nedjelje – kazao je Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina.

– Mučno je gledati ono što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebala utvrditi tko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo – kazao je Gradaščević.

ČITAJ JOŠ:  Nevjerojatna historija bar koda: Kako je jedan jednostavan izum promijenio svijet
GODISNJICA
MARKETING