873x400 17
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 12, 2021 @ 14:40
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
FIXGEHALT

Pripadnici MUP KS po naredbi Tužilaštva KS i nadležnog suda, izuzeli su videonadzor iz prostorija privatne klinike “Bejtović” u kojoj je obavljena operacija dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, saznaje portal “Avaza”.

NER FIT

Radi se o snimku videnadzora u trajanju od skoro četiri sata. Toliko je skoro trajala drama vezana za operaciju ove djevojčice. Uposlenici klinike Bejtović sve su predali policiji i tužiteljima, kako je i navedeno u nalogu.

U slučaj liječenja djevojčice iz Kaknja, koja se nakon operativnog zahvata nalazi u teškom stanju, osim Tužilaštva Kantona Sarajevo, uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

 – Shodno Zakonom propisanim ovlaštenjima, Inspektori zdravstvene inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, nakon prikupljenih informacija i izvršenih analiza, danas su započeli inspekcijski nadzor poliklinike Bejtović. Inspektori će vršiti nadzor nad primjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti u pogledu angažovanja ljudskih resursa, adekvatnih prostorija i opreme, te vođenja evidencija o radu ustanove. Nakon detaljno izvršenog inspekcijskog nadzora, a zbog velikog interesovanja javnosti, dostavit ćemo više informacija – rekao je za “Avaz” Fahir Halilović direktor Kantonalne uprava za inspekcijske poslove KS.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim toga, danas je utvrđeno da ova klinika po zakonu nije ni verifikovala medicinske uređaje, a kako je potvrdio i ministar zdravstva KS Haris Vranić, jedna od doktorica koja je operisala djevojčicu nema ljekarsku licencu.

LIDER