Policija izuzela videonadzor iz privatne klinike Bejtović u kojoj je operisana djevojčicu iz Kaknja

873x400 17
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Pripadnici MUP KS po naredbi Tužilaštva KS i nadležnog suda, izuzeli su videonadzor iz prostorija privatne klinike “Bejtović” u kojoj je obavljena operacija dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, saznaje portal “Avaza”.

Radi se o snimku videnadzora u trajanju od skoro četiri sata. Toliko je skoro trajala drama vezana za operaciju ove djevojčice. Uposlenici klinike Bejtović sve su predali policiji i tužiteljima, kako je i navedeno u nalogu.

U slučaj liječenja djevojčice iz Kaknja, koja se nakon operativnog zahvata nalazi u teškom stanju, osim Tužilaštva Kantona Sarajevo, uključila se i Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS.

 – Shodno Zakonom propisanim ovlaštenjima, Inspektori zdravstvene inspekcije Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, nakon prikupljenih informacija i izvršenih analiza, danas su započeli inspekcijski nadzor poliklinike Bejtović. Inspektori će vršiti nadzor nad primjenom Zakona o zdravstvenoj zaštiti u pogledu angažovanja ljudskih resursa, adekvatnih prostorija i opreme, te vođenja evidencija o radu ustanove. Nakon detaljno izvršenog inspekcijskog nadzora, a zbog velikog interesovanja javnosti, dostavit ćemo više informacija – rekao je za “Avaz” Fahir Halilović direktor Kantonalne uprava za inspekcijske poslove KS.

Osim toga, danas je utvrđeno da ova klinika po zakonu nije ni verifikovala medicinske uređaje, a kako je potvrdio i ministar zdravstva KS Haris Vranić, jedna od doktorica koja je operisala djevojčicu nema ljekarsku licencu.