Policija jurila krijumčare od Višegrada do Sarajeva. Uhapšeni su

Policija jurila krijumčare od Višegrada do Sarajeva. Uhapšeni su

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine u petak su spriječili krijumčarenje 11 osoba afroazijskog podrijetla, a prema izjavama osoba radi se o osam državljana Sirije, dva Palestine i jednog državljanina Egipta.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora državne granice na području Višegrada kad se osoba, državljanin BiH, koja je upravljala vozilom oglušila na naredbe policijskih službenika Granične policije BiH i nastavila s kretanjem u pravcu Rogatice i Sarajeva, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon potjere, vozilo je zaustavljeno na području mjesta Blažuj, Sarajevo, gdje su dvije osobe, državljani BiH, koje su upravljale vozilom i prevozili migrante lišene slobode. U potjeri i zaustavljanju vozila pomoć Graničnoj policiji BiH pružili su policijski službenici MUP-a Republike Srpske i MUP-a Kantona Sarajevo koji su uspjeli zaustaviti vozilo.

Pod nadzorom Tužilaštva BiH obavlja se dokumentiranje počinjenih krivičnih djela i kriminalistička obrada osumnjičenih osoba.

O događaju su obaviješteni pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH, koji poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnost, stoji u saopćenju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS