24550ADC DBCC 465C B9FB 920BD6651B4C
AUTOR: K.H.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Kako piše “Bljesak.info”, pozivajući se na neimenovane izvore navodno bliske policiji, u Neumu je uhićen Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum.

FIXGEHALT

Kako tvrde, Hankin sin je navodno priveden zbog sumnje da je fizički i psihički maltretirao 26-godišnju djevojku, te da je protiv njene volje navodno prisiljavao na intimni odnos.

Ženska osoba prijavila je kako, u njenoj kući u Neumu, M.B. iz Sarajeva (1985.) fizički i psihički maltretirao njenu gošću (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.

Informacije o prijavi i lišavanju slobode osumnjičenog potvrdio je Ljudevit Marić, PR MUP-a HNŽ-a.

LIDER

“Ženska osoba je prijavila telefonom u Policijsku stanicu Neum da je u kući gdje stanuju; jedna muška osoba M.B. (1985.) godište iz Sarajeva tijekom prošle i pretprošle noći psihički i fizički maltretirala njenu gošću (1995.) godište iz Sarajeva”, rekao je Marić dodavši da u prijavi stoji da ju je protiv njene volje navodno prisiljavao na intimni odnos.

Inače, Brkić je od ranije poznat javnosti po svojim ispadima, te je proglašen krivim za prometnu nesreću u januaru 2014. godine u kojoj su teško ozlijeđena tri pješaka.

Poslije nesreće, Brkić je podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin.

Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv. Sud je tada naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu.

Hanka Paldum: To su laži!

“Ma kakva je to vijest? Odakle to? Kunem vam se svojim zdravljem i životom, i svim što imam da to nije istina! Ne znam dokle će da traže senzaciju i da pišu takve laži! Eno ga u Sarajevu, to ništa nije istina. Molim vas samo jednu stvar, da me ostavite na miru”, rekla je Hanka ovim povodom.